Köpekler için Faydalı ve Zararlı Yiyecekler

31-07-2020 00:44
Köpekler için Faydalı ve Zararlı Yiyecekler
Öncelikle faydalı yiyecekleri sayarken şunu eklemem gerek. Tıpkı bizim için de geçerli olduğu gibi fazla verildiğinde zararlı olabilmektedir. Her zaman yanında taze su bulundurunuz.

FAYDALI YİYECEKLER;

BAL KABAĞI: Suda haşlayıp oda sıcaklığına geldiğinde ezip verebilirsiniz. A vitamini, Beta-keroten(alerjisi var ise kesinlikle verilmemelidir.) potasyum ve demir yönünden zengindir.Sindirim sistemini düzenler.İshal yada kabızlığı önler.Mide ağrısı yada sindirimi problemlerinde de faydalı olur.
YABAN MERSİNİ: Dostunuzun ürolojik problemlerinde yardımcı olur. Kanserin önlenmesinde yardımcı olur.Antioksidan deposudur. Çiğ verilir. Selenyum, çinko ve demir açısından zengindir.Kalp hastalıklarını önler. Bunun yanında C,E,A ve B vitamini barındırır.
Brokoli: A.C,E ve Karotin bakımından zengindir. Kanserin önlenmesine yardım eder.Brokoli kanser önleyici 33 farklı yapı barındırır. Vücudun savunma sistemini güçlendirir.Fakat aşırıya kaçmamak gerekir. Aşırı tüketimi Köpeklerde tiroid fonsiyonlarının azalmasına neden olur. Suda haşlayıp oda sıcaklığına geldiğinde, hindistan cevizi yağı da ilave edip lezzetli hale getirip verebilirsiniz.
 Havuç : A vitamini deposudur.Havucun içinde bazı elementler köpeklerin dişlerinin beyazlamasını sağlar.Diş sağlığı için çok faydalıdır.Haftada 1 yada 2 kez verebilirsiniz. Beta-keroten içerir.( Beta Kerotene alerjisi var ise kesinlikle verilmemelidir.) İçerisindeki Keroten provitamin özelliği görür. Çiğ verilmelidir. Piştiğinde açığa çıkan Fruktoz her ne kadar doğal şeker olsa da hayvanlar için zararlıdır.
A vitamini insan ve hayvan sağlığı için önemlidir. A vitamini immun(bağışıklık) sistem,kas ve kemik yapısı,sağlıklı cilt ve vücut iç astar yapısı için önemlidir. 
Somon: Omega 3 bakımından zengindir.Sağlıklı deri ve tüy gelişimini sağlar.Tüylerin yenilenmesine yardımcı olur ve daha sağlıklı,parlak tüylere sahip olmasını sağlar.Yoğun egzersiz yapan köpeklerde ekstra enerji için tavsiye edilmektedir. Kaşıntı ve tahrişlerin önlenmesine yardımcı olur.Kan dolaşımını destekler. 
 Lor Peyniri: Yağsız ve tuzsuz olduğu için evcil dostlarımız için en idealidir.Süt ürünlerinin aksine peynir tüketildiği zaman organizmaya sıkıntı vermez ve çok iyi sindirilir.İnsanlar gibi güçlü bir kemik ve kas yapısının gelişimi için kalsiyuma ihtiyaç vardır.
Hindistan Cevizi Yağı: Tiroidi dengeler.Aşırı kilolu köpeklerin kilo vermesine yardımcı olur.Hareketsiz olanların daha enerjik hissetmesini sağlar. Deri sağlığına iyi gelir.Kaşıntıları önler.Sağlıklı ve parlak tüy yapısı sağlar.Sindirimi düzenler.Bağışıklığı güçlendirir.Doymuş yağ asitlerinden oluşur.(Kullanımda hemen parçalanır.Vücutta depolanmaz.) Kötü nefes kokusuna iyi gelir. Fakat aşırıya kaçmamak gerekir. İshale neden olabilir.
 
ZARARLI YİYECEKLER;
Ev yemeği, soğan, sarımsak, çikolata, avokado, haşlama mısır, meyve posası ve çekirdekleri, cips , kuruyemiş, dondurma.

 
 
 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.