Köpeklerde Beslenme

Köpeklerde Beslenme
Köpeklerde beslenme kuru mama, çiğ besleme gibi yöntemlerle yapılmaktadır. Tavsiye edilmeyen evden beslemedir. Çünkü bizim yediğimiz yemekler salçalı,tuzlu ve baharatlı olmaktadır ve dostlarımız için çok zararlıdır. Ten kokusu,ağız kokusu ve tüy dökümü gibi istenmeyen durumlarda olmaktadır. 
Kuru mama en çok tercih edilen yöntemdir. Dostunuzun ihtiyacı olan tüm besinler içerisinde olmaktadır. Doğru mama tercihi için öncelikle köpeğinizin sağlık durumu dikkate alınmalıdır. Örneğin, havuç yada tavuk gibi alerjik durumu var ise kesinlikle mama içeriğinde onlar olmamalıdır. Eğer alerjik bir durumu yoksa dostunuz tercihen bir yaşına gelene kadar yavru maması kullanılmalıdır. Çünkü bir yavrunun gelişiminin sağlıklı olması için ona gereken tüm gereken besin yavru maması ile sağlanmaktadır. Bir yaşından sonra yetişkin maması kullanılmalıdır. Tercihen önerilen protein düzeyi yaş ilerledikçe düşmelidir. Çünkü bir yavrunun yakacağı protein ile yaşı ileri bir köpeğin yakacağı protein aynı olmamaktadır.
Köpeklerde beslenme yöntemi kesinlikle kendi mama kapları ile olmalıdır. Bir köpeğin masadan yemesi hem sizin, hem de onun için pek sağlıklı olmamaktadır.
Kuru mamadan çok sıkıldığını düşünüyorum. Ekstra yiyebileceği şeyler yemesini istiyorum. Ne verebilirim? diyorsanız bir sonraki blog yazımızda detaylı, ona sağlıklı olan ara öğünler ile ilgili bilgi vereceğiz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.